Amelia Curran

De Canadese singer/songwriter Amelia Curran uit de East Coast (Newfoundland) is hard op weg naar de absolute Americana-top. Hier in Europa verwierf ze haar eerste erkenning met het verschijnen van het album “War Brides” in 2006.

Voor haar album “Hunter Hunter” ontving ze in 2010 terecht een Juno Award (de Canadese Grammy!). Haar in 2012 verschenen album “Spectators” werd wederom voor een Juno genomineerd. Steeds opnieuw weet Amelia je te verrassen met haar goed in het gehoor liggende en veelal melancholische songs van muzikaal ongekend hoog niveau. Ook op haar nieuwste album “They Promised You Mercy” staan weer meerdere prachtige en ontroerende muziekpareltjes. Ze heeft haar inmiddels gevestigde reputatie hiermee opnieuw weten te overtreffen. Het is een volmaakt album en laat goed horen wat voor een uitzonderlijk getalenteerde singer/songwriter Amelia is.Discografie

They Promised You Mercy

Spectators

Hunter, Hunter

War BridesThey Promised You Mercy

"Ondanks de soms catchy klinkende refeintjes op het nieuwe album is de rode draad eenzaamheid en onbegrip waar zoveel mensen in de wereld mee worstelen. Ook Amelia, daar komt ze eerlijk voor uit. In de afgelopen jaren heeft ze diverse van haar vrienden verloren aan zelfmoord, inclusief haar huisgenoot. Haar gevoelens over deze gebeurtenissen heeft ze zelf vaak wegstopt, maar door daar nu open over te zijn, merkte ze dat ze meer mensen uit haar omgeving inspireerde er ook openlijk over te praten zonder zich daarvoor te schamen. In de openingstrack Somebody Somewhere zit de boodschap nog een beetje verstopt in argeloos klinkende catchy refeintje, maar in het donkere I Am The Night waar ze zingt “I am the Queen of the Closing Bars” is de boodschap meer openlijk. Het prijsnummer is het wonderschone Time, Time waarin ze een herkenbaar persoonlijk leerproces aankaart. They Promised You Mercy is daarmee misschien wel een van haar meest persoonlijke en aangrijpende albums ooit geworden, een album met prachtige melancholische pareltjes en haar fraaie stem die evenveel melancholie als kalmte uitstraalt past zeer goed bij de liedjes. Naast het album nam ze tevens een speciale video op om aandacht te vragen voor geestelijke ziektes." (Sandra Zuidema, Lucky Dice nieuwsbrief, december 2014)


press foto's

lo-res | hi-res

lo-res | hi-res
Amelia Curran

NL Tour februari 2015:

vrijdag 20 februari
Acoustic Alley
Den Haag

zaterdag 21 februari
Museum Nic Jonk
Grootschermer

zondag 22 februari
Cultureel Café De Amer
Amen

maandag 23 februari
Meneer Frits
Eindhoven

dinsdag 24 februari
Blue Room Sessions
Den Bosch

woensdag 25 februari
Honig Complex
Nijmegen

vrijdag 27 februari
Trouble Tree Folkconcerts
Koudekerk a.d.Rijn

zaterdag 28 februari
Tangelder Presenteert
Middelburg

zondag 1 maart
Grenswerk
Venloameliacurran.com
@amelia_curran
facebook.com/AmeliaCurranMusic

LDM Bookings